Trouwen in Italië

TROUWEN IN ITALIË

De weddingplanners van Sicily Love 4 Weddings kennen geen grenzen en staan je graag bij als je overweegt om op ons favoriete eiland te trouwen.

Papierwerk regelen

Trouwen in het buitenland betekent dat je te maken krijgt met een andere cultuur en met andere regels. Om je huwelijk rechtsgeldig te maken in Nederland, zijn specifieke documenten en procedures vereist. Als Nederlands paar kun je niet overal in het buitenland voor de wet trouwen, wel is een zogenaamd ceremonieel huwelijk altijd mogelijk. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd en goed voorbereid bent. De hulp van een weddingplanner is in dit geval een absolute must, of je nu kiest voor een intieme ceremonie met z’n tweetjes of voor een groots feest voor al je gasten. Laat je inspireren door Sicily Love 4 Weddings!venetiaans carnavals masker

Amor Gignit Amorem

Een huwelijk in Italië blijft voor mij heel bijzonder en fascinerend, ook al heb ik al veel prachtige huwelijken in dit heerlijke land mogen bijwonen. Hoe verschillend al die huwelijken ook waren, de romantiek lijkt overal in de lucht te hangen en de Italiaanse sfeer weerspiegelt La Dolce Vita van Noord tot Zuid! Zonder uitzondering maken de gasten echt werk van hun kleding en ik zie dan ook niet vaak zoveel mooie mensen bij elkaar. Ik zal nooit mijn verbazing vergeten toen ik voor het eerst meemaakte dat de bruid bijna een uur te laat arriveerde voor haar eigen ceremonie. “Zij moet de bruidegom laten wachten” werd mij ingefluisterd, zeker niet te gretig overkomen.

trouwen Sicilië

Ceremonie in de kerk

De Italiaan trouwt traditiegetrouw in de kerk en zo heb ik de mooiste authentieke kapelletjes gezien. De emotie als de bruid door het gangpad naar het altaar wordt gebracht aan de arm van haar vader is en blijft toch wel een heel bijzonder kippenvel moment.
Als niet-katholiek kun je in Italië niet altijd in de Kerk trouwen. Sicily Love 4 Weddings kan je hier verder mee helpen!
Grand Hotel Timeo Taormina

Huwelijksfeest

In Grand Hotel Timeo in Toarmina heb ik absoluut genoten van de sprookjesachtige sfeer tijdens het diner en het huwelijksfeest. Chique tafels op het buitenterras met het mooiste uitzicht van de wereld op de Middellandse zee. Heerlijke Italiaanse gerechten omlijst met een goed glas wijn van het plaatselijke wijnhuis en als afsluiting een dessert tafel die de streek eer aandoet en waar de Siciliaanse ‘cannoli’ en ‘cassata’ niet ontbreken.

trouwen in florence

Rustiek huwelijksfeest

Waar ik zelf het meest van heb genoten zijn de rustieke feesten in de olijfboomgaard waar op lange tafels de mooiste streekgerechten worden geserveerd. Karaffen wijn op tafel en Italiaanse muzikanten die rond de tafels lopen en je echt laten voelen dat je in Italië bent. Dan beleef je ‘La Dolce Vita’ in zijn zuiverste vorm.

Kun jij in Italië trouwen?

Ook jij hebt de mogelijkheid om in het mooiste stukje Italië te trouwen en de romantiek te ervaren. Van agriturismo tot chique hotel, alles is mogelijk. Of voel je iets voor een prachtige villa exclusief voor jou en je bruiloftsgasten met een privékok die de heerlijkste Italiaanse gerechten bereidt? Trouwen in de olijfboomgaard of in dat karakteristieke Kerkje? het land van de liefde is alles mogelijk en is romantiek verzekerd.

Waarom een weddingplanner?

De charmante Italianen kunnen de mooiste belevenissen realiseren maar zijn niet erg sterk in hun talen. Wij, Italiaans sprekende weddingplanners van Sicily Love 4 Weddings kunnen die taalbarriere voor je doorbreken en ervoor zorgen dat jij de trouwdag krijgt waar je van droomt! Daarnaast heeft Sicily Love 4 Weddings goede en betrouwbare contacten ter plaatse waardoor jullie de mooiste, meest authentieke plekken aangeboden krijgen.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw ‘giornata meravigliosa’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *