De locatie

Trouwlocaties op Sicilië

Niet voor niets noemen wij onszelf de Sicilië-trouwspecialist. Wij spreken de taal, kennen de cultuur, hebben veel goede contacten op het eiland en kennen nét die plekjes die een ander niet kent. Dat maakt de mogelijkheden voor jullie gedroomde trouwdag nog groter!

De vraag is gesteld en het volmondig JA ik wil is uitgesproken! Nu begint een geweldig mooie tijd, de tijd van de voorbereidingen voor jullie huwelijk! De eerste stap is het zoeken naar een trouwlocatie die helemaal bij jullie past. Sicily Love Weddings helpt jullie graag bij het zoeken naar die bijzondere trouwlocatie. Op Sicilië zijn schitterende locaties in overvloed voor alle momenten van jullie trouwdag.

Welke trouwlocatie zoek jij op Sicilië

Willen jullie een alles in één trouwlocatie? Trouwceremonie, receptie, huwelijksdiner, feest en misschien zelfs overnachten op één locatie? Of wil je juist genieten van meerdere bijzondere trouwlocaties op jullie huwelijksdag? Alles is mogelijk. Wij helpen jullie graag om die locaties te vinden die helemaal bij jullie trouwdag passen!

Jouw huwelijksceremonie op Sicilië

Op Sicilië zijn bergen, vulkanen, pittoreske dorpjes, prachtige olijfboomgaarden en niet te vergeten: de zee. Maar waar wil jij je geliefde in de ogen kijken terwijl je hem of haar je eeuwige trouw belooft? Sicily Love Weddings kent de locaties en heeft vele contacten op dit prachtige eiland waardoor wij jullie trouwdag helemaal naar jullie wens mogelijk weten te maken.

Trouwen op het strand, tussen de olijfbomen, sprookjesachtig in een kasteeltuin, op de Etna of juist in een prachtige Kerk? Sicily Love Weddings maakt het mogelijk.

Trouwceremonie Sicilië, Timeo
Foto Salvatore Cimino
Trouwen in de mooiste Siciliaanse kerk

Sicilianen zijn overwegend Katholiek en trouwen voornamelijk in de kerk. Op het eiland zijn oneindig veel prachtige kerken en kapelletjes te vinden waar jullie als Nederlander kunnen trouwen. Hiervoor dient zowel de bruid als de bruidegom katholiek te zijn. Soms zijn er ex-kerkjes of privé kapelletjes te vinden waar je ceremonieel of burgerlijk mag trouwen.

bridal couple in church in Sicily
Chiesa Varo Taormina
Een wettelijk huwelijk op Sicilië (burgerlijk huwelijk)

Een burgerlijk huwelijk in Italië betekent niet alleen trouwen in het gemeentehuis. Er zijn prachtige locaties zoals kastelen en villa’s beschikbaar op Sicilië waar een officiële trouwambtenaar compleet met Italiaanse vlag-sjerp jullie huwelijk komt voltrekken. Het bespreken, plannen van jullie wettelijke huwelijk en al de rest wordt door Sicily Love Weddings geregeld. Denk hierbij aan alle formaliteiten zoals de benodigde documenten en de legalisatie van jullie huwelijk. Ook zorgen wij voor een tolk voor de verplichte Nederlandse vertaling van de ceremonie.

Trouwceremonie Casa la Carrubbazza
Foto Emanuele Greco
Een symbolisch huwelijk op Sicilië

Een symbolisch huwelijk is dan wel niet rechtsgeldig, romantisch is het zeker! Een symbolische trouwceremonie mag in principe overal georganiseerd worden en mag compleet ingevuld worden naar jullie wens. Onze weddingplanner-collega die standaard op Sicilië woont regelt jullie ceremonie op de door jullie gekozen plek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ceremonie op het strand, midden in de wijngaard of op het terras van een prachtig luxe hotel?

Veel stellen sluiten hun huwelijk af in Nederland voordat ze op Sicilië nog eens volmondig elkaar het Ja-woord geven. Zo kun je je trouwceremonie helemaal naar jullie wens invullen en wordt jullie perfecte bruiloft nog specialer en persoonlijker.

trouwceremonie Grieks terras Timeo
Foto Stefano Casati