Telefoonnummer

+ 31 (0)6 50460494

sicilyloveweddings@gmail.com

sicilyloveweddings@gmail.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

“Si – Ja ik wil” op Sicilië

“Si – Ja ik wil” uitspreken onder de zon, met een adembenemend uitzicht over de Middellandse zee in de echte ‘dolce-vita’ stijl? Of liever op een binnenplaatsje van een eeuwenoud kasteel met een zangeres die het ‘Ave Maria’ live ten gehore brengt als jullie de akte tekenen? Twijfel maar niet aan de vele mogelijkheden die er op Sicilië zijn voor een onvergetelijk huwelijk.

Toch begrijpen wij als geen ander dat jullie je afvragen:

”past dit wel binnen ons budget?”

Die vraag kunnen wij pas echt beantwoorden na een inventarisatie van jullie wensen en het beschikbare budget. Wij willen hier een poging doen om jullie een beetje inzicht te geven in de kosten voor een huwelijk op Sicilië.

Is ’trouwen in het buitenland’ voor jou bereikbaar?

Als weddingplanners merken wij vaak dat bruidsparen bij ‘trouwen in het buitenland’ meteen denken aan onbereikbare budgetten. Maar klopt dit eigenlijk wel? In deze blog tillen wij een tipje van de (bruids)sluier op en laten jullie zien dat trouwen op Sicilië bereikbaarder is dan je vooraf dacht.

Trouwen Sicilië
Foto Cetty Messina

Trouwen in Italiaanse sferen trekt jullie, maar wat kost dit?

Omdat elk bruidspaar andere wensen heeft voor de perfecte trouwdag(en), heeft ieder huwelijk zijn eigen prijskaartje. Hoe jullie trouwdag(en) eruit gaat zien en met hoeveel gasten je jouw droomdag wilt beleven, bepaalt welk budget je nodig hebt om je wensen uit te laten komen! Of je nu in Nederland of in het buitenland trouwt.

Om een beeld te kunnen krijgen van het benodigde budget, moet je eerst goed nadenken over je wensen:

  • Met wie wil je graag deze prachtige dag gaan beleven?
  • Wat betalen jullie, naast de trouwdag, voor je gasten? Vluchten, transfers, overnachtingen?
  • Hoe lang duurt jullie bruiloft?
  • Welke wensen hebben jullie om je gedroomde bruiloft waar te maken?

Wat je in jouw huwelijksbudget opneemt, is helemaal aan jullie en verschilt per bruidspaar.

De gastenlijst

Trouwen in het buitenland betekent vaak dat je je gasten heel bewust kiest! Meestal vier je je huwelijk in het buitenland dan ook met minder gasten, maar dat zijn wel de familieleden, vrienden en wellicht collega’s die echt ‘speciaal’ voor jullie zijn. Minder gasten betekent minder kosten. Denk aan de toost en de taart, het huwelijksdiner en niet te vergeten het huwelijksfeest. Misschien blijft er dan wel geld over om je gasten één of meerdere overnachtingen aan te bieden.

gasten trouwen sicilië
Foto Adriano La Blunda

Het komt regelmatig voor dat gasten zelf reis- en verblijf betalen en meteen een vakantie aan de huwelijksdag vastplakken. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het prachtige en veelzijdige Sicilië. De gasten kunnen in dat geval zelf een passende accommodatie en verblijfsduur kiezen. Uiteraard is het altijd mogelijk om voor jullie gasten een mooie aanbieding te regelen bij of in de buurt van de huwelijkslocatie.

Willen jullie de gasten één of meerdere nachten verblijf op de huwelijkslocatie aanbieden? Zolang het past binnen jullie budget, kan dit natuurlijk ook. Wij kennen kleinere en grotere locaties die geschikt zijn voor prachtige huwelijksdag(en)!

Hoe lang duurt jullie bruiloft?

De huwelijksdag is natuurlijk de dag waar alles om draait, maar hoe leuk is het als je de gasten de avond voor de huwelijksdag uitnodigt voor een gezellige, informele BBQ of pizza avond genietend van de ondergaande zon!

Misschien denk je er zelfs aan om samen met je huwelijksgasten nog een mooie activiteit te plannen, een wijnproeverij, mooie stadswandeling met apericena of boottochtje.

Afsluiten met een Bye Bye brunch en samen nog even napraten over de mooie huwelijksdag?

Wij kunnen alles voor jullie en voor je gasten regelen zodat jullie zorgeloos kunnen toeleven naar een sprookjesachtig (compleet) huwelijk op het mooie Sicilië.

Trouwceremonie met adembenemend uitzicht op Sicilië
Foto Emanuele Greco
Trouweceremonie Grieks theater Taormina
Foto Salvatore Cimino

Wat maakt jullie huwelijksdag tot een gedroomde trouwdag?

Denk je aan een wettelijk huwelijk, wil je graag in de Kerk trouwen of is een symbolische ceremonie jullie wens? Houdt ingeval van een wettelijk of kerkelijk huwelijk rekening met extra kosten. Bijvoorbeeld voor de legalisatie, de tolk en de gemeente / priester.

Als je voldaan thuis komt van een prachtig huwelijk, wil je natuurlijk graag terugkijken. Wij zeggen: ‘bespaar nooit op de fotograaf’! Maar misschien wil je ook wel een video en mag een drone voor de opnames niet ontbreken.

Ben je zelf een make-up artist of huur je een kapper en visagist in?

Hoe belangrijk is muziek in jullie leven en wat wil je daarvan terug laten komen op je huwelijksdag? Live muziek geeft een extra dimensie maar met een DJ kun je alle muziek laten draaien die je wil! Uiteraard maakt het voor de prijs wel uit of je een DJ of live muziek kiest.

Heb je vervoer nodig naar de trouwceremonie? Wil je een bruidstaart en hoe moet die er dan uit zien? Wat zijn jullie wensen voor het diner en geef je een echte feestavond?

Allemaal zaken om over na te denken en die bepalend zijn voor je budget!

trouwen casa Sicilië
Foto Emanuele Greco

Heb je een weddingplanner nodig als je in Italië gaat trouwen?

Je geliefde heeft DE vraag gesteld en jij hebt JA gezegd! Reken er maar op dat je nu niet kunt wachten om te beginnen met het plannen van je bruiloft.

Foto Salvatore Cimino

Het lijkt jullie fantastisch om in Italië te trouwen en jullie storten je op het internet voor de mogelijkheden in het land van AMORE. Natuurlijk kun je alles zelf regelen. Het kost wel veel tijd en je moet jezelf afvragen of je uiteindelijk krijgt wat je voor ogen had.

Hoewel de Italianen een aantal wereldberoemde kwaliteiten hebben (denk aan koken; op vespa’s rijden in onmogelijk kleine straatjes; en genieten van het leven) is hun Engels vaak van een lager niveau. Natuurlijk heeft handen-en voetenspraak absoluut zijn charme, maar voor het organiseren van jullie huwelijk wil je wel weten waar je aan toe bent en is het belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden!

Wij adviseren om altijd een weddingplanner in de hand te nemen als je in het buitenland gaat trouwen. Met zo’n belangrijke gebeurtenis in je leven wil je toch geen risico’s nemen!  Voor een goede weddingplanner moet je wel een bedrag in je budget reserveren, maar ook hier zeggen wij ‘dit is geen kostenpost waar je op zou moeten bezuinigen’! Ga in zee met een ervaren weddingplanner die gespecialiseerd is in Italië / Sicilië .

Groot voordeel van Sicily Love Weddings is dat één van ons permanent op Sicilië woont en één in Nederland. Altijd een aanspreekpunt in beide landen!

Romantisch Trouwdiner in tuin Sicilië
Foto Emanuele Greco
Trouwauto klassieke Fiat 500
Foto Cetty Messina

De papieren regelen voor een huwelijk in Italië

Niet alleen weten wij wat er allemaal geregeld moet worden voor jullie huwelijk, of het nu om een wettelijk of om een kerkelijk huwelijk gaat. Ook spreken wij zowel het Italiaans als Siciliaans vloeiend wat bijvoorbeeld bij een Italiaanse gemeente net even die deuren opent die voor buitenlanders langer gesloten blijven.

De trouwleveranciers in Italië en op Sicilië

Wij hebben veel contacten met betrouwbare en kwalitatieve TOP leveranciers. Dit betekent dat jullie niet van te voren zelf op zoek hoeven gaan naar locaties en leveranciers, maar dat wij die zorg voor jullie uit handen kunnen nemen.

Van huwelijksdiner tot bloemen, van wijnproeverijen tot de ceremonie, wij regelen alles zonder dat jullie zelf ter plaatse op onderzoek uit hoeven gaan. Denk eens aan de tijd en het geld dat je hiermee bespaart! Wij doen het voorwerk en jullie maken de keuzes tijdens een romantisch pre wedding weekend.

Trouwauto klassieke Fiat 500
Foto Cetty Messina

Een Italiaans /Nederlands sprekende ceremoniemeester tijdens jullie trouwdag

Tijdens jullie huwelijksdag(en) wil je toch alleen maar genieten en zeker weten dat jouw ceremoniemeester de Italiaanse taal spreekt en ervoor zorgt dat alles volgens afspraak verloopt!

Sicily Love Weddings is altijd met minimaal 1 Nederlands/Italiaans sprekende ceremoniemeester aanwezig.

De beste prijs voor jullie bruiloft op Sicilië

Trouwlocaties zijn er in overvloed in Italië, je moet ze alleen kennen. De werkwijze van Sicily Love Weddings is simpel: wij regelen jullie huwelijk op maat met de beste leveranciers ter plaatse, waar wij garant staan voor de beste prijs kwaliteit verhouding.

Door jullie budget goed te bewaken en in de gaten te houden tijdens het organiseren van jullie huwelijk, weten jullie te allen tijde waar je aan toe bent. Door onze ervaring en kennis op het eiland weten wij welk passend voorstel bij jullie budget past.

Trouwen kasteel Sicilië
Foto Adriano La Blunda

Nu denk je waarschijnlijk nog steeds:

“is trouwen op Sicilië mogelijk voor ons?”

Die vraag kunnen wij alleen beantwoorden op basis van jullie informatie. Vul de vragenlijst in en wij sturen je binnen een week, geheel vrijblijvend, informatie over trouwen op Sicilië. Wij geven eerlijk advies over de mogelijkheid voor jou om je wensen te verwezenlijken met het door jullie beoogde budget.

Informatieformulier Trouwen op Sicilië

Wist je trouwens dat een oriënterend gesprek met ons helemaal vrijblijvend is. Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

A presto!

Bruidstaart en vuurwerk op Sicilië
Foto Salvatore Cimino

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *