Trouwen in kerstsfeer – zeker in Italië!

De kerst, een periode van samenzijn, romantiek en heerlijk dineren. Tevens de ideale ingrediënten voor jullie winterbruiloft als je het ons vraagt. En over winter gesproken………op Sicilië zijn de winters zacht en is het vaak zelfs in december en januari heel aangenaam. De Italianen vinden het in ieder geval heel normaal om in de kerstperiode te trouwen. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de kerstbruiloft.

Trouwen met kerst

Al denken de meeste stellen eerder aan zomerse sferen en warm weer voor hun bruiloft, wat is er romantischer dan naar het altaar te lopen door een gangpad met twinkelende kerstlichtjes? Tijdens het ‘Ja-woord’ staan jullie onder de welbekende ‘misletoe’ waar jullie elkaar als kersvers bruidspaar de eerste kus geven.

Jullie eerste kus als man en vrouw onder de misletoe!

Winterweddings zijn hot!

Je verwacht het misschien niet, maar trouwen met Kerst is hot en steeds meer bruidsparen kiezen voor een romantische Kerst bruiloft! Al veel celebrities omarmden de winterperiode voor hun grote dag. Zo kozen onder anderen de mooie actrice Sofia Vergara, de charmante Will Smith en ook topmodel Gisele Bundchen voor een unieke winterbruiloft. Queen Elisabeth II zette op 20 november 1947 al de trend voor een winterwedding. Vol overtuiging gaf zij midden in de winter haar ‘I do’ aan prins Phillip. Er wordt beweerd dat ze haar eigen make-up heeft verzorgd die dag, wellicht is dat ook een trend die zijn terugkeer zal maken!

Sofia Vergara & Joe Manganiello tijdens hun winterwedding.
Queen Elizabeth en haar Prins Phillip.

Trouwen in Italië in kerstsfeer

In Italië is Kerst verreweg het belangrijkste familiefeest van het jaar. De dorpjes en steden worden schitterend versierd met lichtjes , kerstbomen en meer dan één kerststal, in het Italiaans de ‘presepio’. Met name in Napels en Sicilië zijn deze overweldigend en worden de kerststallen al ver voor de kerstperiode voorbereid.

De Italianen trouwen over het algemeen nog steeds allemaal in de kerk en trouwen in kerstsfeer is voor hen zeker niet onbekend!

In het pittoreske Taormina staat de kerstboom al klaar.

In de kerstperiode maken de bloemisten overuren om de mooiste boeketten en decoraties te verwezenlijken. Ook wat betreft kerstlichtjes zijn de Italianen echte experts: de straten zien er rond Kerstmis magisch uit en iedereen versiert met zorg zijn ‘albero di natale’. Niet altijd liggen er cadeaus onder de gemiddelde Italiaanse kerstboom, maar een ‘panettone’ ontbreekt nooit! Deze suikerbrood-achtige lekkernij mag pas na het diner op kerstavond gegeten worden. Ook traditiegetrouw is de jaarlijkse tombola, bij ons beter bekend als bingo. De hele familie komt bij elkaar met meegebrachte cadeautjes die gewonnen kunnen worden met de tombola. Misschien een leuk idee voor jullie huwelijksfeest!

De panettone ligt altijd onder de kerstboom bij de Italianen!

Kerst als thema van jullie bruiloft

Een kerstbruiloft hoeft niet direct te betekenen dat je 24, 25 of 26 december trouwt, maar in de winterperiode rondom Kerst pak je direct al de feestelijke sfeer mee! Maak Kerstmis het thema van jullie bruiloft en je zult versteld staan van de mogelijkheden. Als bruid kun je je winterlook afmaken door je bruidsjapon te combineren met een dromerige witte mantel of wat kerstbloemen in je haar. Het bruidsboeket kun je kerst-proof laten maken met het gebruik van klassieke bloemen in combinatie met bijvoorbeeld maretakken en hulst. De bruidegom blinkt uit in een prachtig pak en een stijlvolle corsage in dezelfde stijl als het bruidsboeket.

Maak als bruidspaar indruk met de kerst-accenten op jullie grote dag.

Kerst als inspiratie voor jouw bruiloft

Tijdens de ceremonie wordt de locatie versierd met dennengroen, klassieke witte bloemen en mooie lantaarns. Wat denk je van grote kerstrozen en schalen met verschillende kaarsen als tafeldecoratie? Schattige kerststukjes van mos, met witte en gouden kerstballen. Of glazen vazen gevuld met dennentakken en lichtjes? In de hoek van jullie dinerlocatie staat een kerstboom met kleine witte kerstsokjes erin, gevuld met huwelijksbedankjes voor de gasten. Zo kunnen ze het zelf uit de kerstboom pakken na afloop van jullie huwelijksdag. Je merkt het al, volop ideeën voor jullie kerstbruiloft!

Kerst maakt jouw bruiloft compleet, geheel op jullie manier!
Met een origineel bedankje voor jullie gasten maken jullie de kerstbruiloft af.

Een Italiaans huwelijksdiner in Kerststijl

Verras jullie gasten met een diner waar ze het nog lang over na zullen praten; seizoensgebonden gerechten doen het altijd goed. Italianen hechten veel waarde aan traditionele gerechten, mede omdat deze ook meteen de specialiteiten van ‘La Mamma’ zijn!

Een goed diner en dus ook met Kerst, begint in Italië altijd met een Antipasto. Letterlijk vertaald betekent dit ‘voor de maaltijd’. De perfecte manier om jullie gasten kennis te laten maken met al het lekkers dat nog gaat komen! De tafel wordt gevuld met heerlijke kazen, diverse salami’s en hammen, olijven en bruschetta’s. Dan beginnen we pas echt; de kok steelt de culinaire harten van de gasten met zijn Primo oftewel het voorgerecht. Vaak is dit, ja echt waar, een pasta of een risotto! De Secondo die hierna komt krijgt met Kerst pas echt de volle aandacht en wordt vaak een dag van te voren al voorbereid. Geniet van een authentiek Siciliaanse ‘Falso magro’, tongstrelend kalfsvlees gevuld met flinterdunne ham, parmezaan, ei en sinaasappel.

Waar ‘la mamma’ zicht ontfermd over het diner, zorgt de rest voor een oogverblindende dinertafel.

Het pronkstuk van het diner wordt jullie bruidstaart, compleet versierd met marsepeinen hulstblaadjes en zoete rode besjes.

Hoe origineel zijn deze bruidstaarten in kerststijl?

Is een winterhuwelijk goedkoper?

Uiteraard mag dat nooit de reden zijn om te kiezen voor een winterbruiloft. Feit is wel dat in de winter eventuele vliegtickets goedkoper zijn! Het verblijf is minder prijzig dan in hartje zomer, omdat de hele winter geldt als laagseizoen en je dus de beste prijzen krijgt. Daarbij komt dat het ook rustiger is dan in de zomer, het toeristenseizoen. Sicily Love 4 Weddings kan jullie helpen met het vinden van de beste tickets en de mooiste verblijven, locaties en andere mogelijkheden voor jullie winterhuwelijk in Italië.

Schitter als bruid in een betaalbare, uiterst romantische kerstbruiloft!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.