Telefoonnummer

+ 31 (0)6 50460494

sicilyloveweddings@gmail.com

sicilyloveweddings@gmail.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

De vraag is gesteld en het antwoord is “JA ik wil” trouwen in Italië!

Van harte gefeliciteerd, de mooie tijd van het plannen van jouw bijzondere trouwdag is begonnen. En nu vraag jij je af waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg.

Het Huwelijksbudget – Deel 1

Eén van de eerste dingen waar je over na moet denken is: Wat willen en kunnen wij uitgeven aan onze trouwdag? Oftewel welk budget heb je beschikbaar om de droom van jouw trouwdag waar te maken. Heb je al enig idee in welke richting je moet denken of is alles nog helemaal blanco?

Denk na over het beschikbare budget zodat je precies weet wat je kunt besteden. Met creativiteit en het stellen van prioriteiten kun je ook met een kleiner budget een mooie trouwdag realiseren!

Wat kost een gemiddelde bruiloft?

Het antwoord hierop hangt van veel factoren af waarvan de belangrijkste is ‘hoeveel trouwbudget heb je beschikbaar?’

Jouw droom kan op veel verschillende manieren gerealiseerd worden en is afhankelijk van de keuzes die jullie maken. Wil je Louboutins onder je trouwjurk of is een prachtige bruidsschoen bespreekbaar van een minder bekend merk?

Begin met het bepalen van het totale bedrag dat jullie kunnen vrijmaken voor je huwelijksdag en kijk samen wanneer het haalbaar is om dit bedrag bij elkaar te krijgen.

 • Heb je al een spaarpotje?
 • Hoeveel zet je maandelijks apart voor de bruiloft?
 • Is er een bijdrage te verwachten van jullie ouders?

Met je totaalbedrag in beeld kun je een eerste verdeling maken op basis van jullie wensen.

Aan deze kosten moet je (minimaal) denken als je begint met het plannen van je trouwdag!

Omdat wij gespecialiseerd zijn in Trouwen op Sicilië, baseren wij deze informatie op een huwelijk in Italië. Er zijn een aantal kosten waar je rekening mee moet houden.

Benodigde documenten voor je huwelijk

Natuurlijk kijk je uit naar een prachtige huwelijksdag, maar als je naast de romantiek, je huwelijk rechtsgeldig wil maken dan moet er wel wat gebeuren:

 • Voor een wettelijk huwelijk heb je een aantal documenten nodig waar je leges voor moet betalen. Dit zijn geen grote kosten, maar wij weten allemaal dat alle kleine beetjes samen een grote kostenpost kunnen maken.
 • De meeste gemeenten brengen ook een bedrag in rekening om gebruik te kunnen maken van de trouwzaal. Wil je op een buitenlocatie trouwen dan zijn daar meer kosten aan verbonden.
 • Voor een wettelijk huwelijk heb je een tolk vertaler nodig tenzij je zelf voldoende Italiaans begrijpt.
 • Voor een kerkelijk huwelijk heb je documenten nodig die vertaald zijn in het Italiaans.
 • De kerk vraagt een bijdrage en de priester verwacht een bedankje van het bruidspaar.
 • Om je huwelijk in Nederland in te kunnen laten schrijven, heb je documenten nodig die zijn voorzien van een Apostille stempel.

Privé kerkje in een kasteel op Sicilië

Trouwkleding

Voor jullie kleding geldt dat je het zo duur kunt maken als je zelf wil. Bepaal eerst samen de sfeer van de trouwdag en hoe jullie dag eruit gaat zien. Ga je voor comfortabel, voor chic, romantisch of trendy? Het is helemaal aan jullie! Volg je gevoel zodat je kunt stralen op jullie bijzondere dag!

Draag je op jouw trouwdag 1 trouw outfit of draag je tijdens de dag iets anders dan ’s avonds?

Vragen die je moet beantwoorden voordat je de juiste keuzes kunt maken.

Kleding voor de bruid

Ga je voor een low budget bruidsjurk, reken dan op een prijs vanaf €500,–. Daar krijg je een mooie, machinaal gemaakte trouwjurk voor. 

Wil je liever een trouwjurk met handgemaakte details en afwerking? Houdt dan rekening met een prijs vanaf €1.500,–

Trouwjurken van de designermerken starten gemiddeld bij €3.500,–

Kleding voor de bruidegom

Een low budget trouwpak start ongeveer vanaf €499,-. Daar krijg je een mooi confectiepak voor.

Ga je echter voor een maatpak denk dan eerder aan prijzen die kunnen oplopen tot €2.000 á €3.000.

Kleding voor jullie bruidspersoneel

Jullie kiezen samen de kleding voor jullie bruidspersoneel, dat moet natuurlijk passen bij de ‘look and feel’ van jullie trouwdag en bij de outfits van het bruidspaar. Het is gebruikelijk dat het bruidspersoneel zelf hun kleding betaalt.

Trouwkleding Accessoires

Je trouwkleding heeft natuurlijk meer nodig. Houdt rekening met de accessoires om je outfit compleet te maken en denk daarbij aan:

 • Sluier
 • Sieraden
 • Schoenen
 • Lingerie
 • Kousenband
 • Manchetknopen
 • Riem

Trouwringen

Trouwringen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, met en zonder kostbare edelstenen. Misschien heb je al verlovingsringen en laat je deze opnieuw ingraveren voor je trouwdag?

Niet alle bruidsparen willen de traditionele trouwring en bedenken een alternatief, bijvoorbeeld een ander mooi sieraad of een tatoeage.

Kapper en make up-artist voor je huwelijksdag

Voor de trouwdag adviseren wij een kapper en een visagist voor de bruid. Misschien heb je een goede vriend(in) of familielid die deze taak op zich kan nemen? Denk daar wel goed over na, op je trouwdag wil je er perfect uitzien. Vaak is het makkelijker om een professional kritiek te geven dan een familielid of vriend. Realiseer je dat je de privé relatie niet op het spel wilt zetten.

Denk eraan om de week voorafgaand aan je huwelijksdag een manicure en pedicure behandeling te boeken.

Voor de bruid geldt, laat ongeveer 2 weken vóór je trouwdag je haar knippen. Voor de bruidegom adviseren wij 1 week vóór de trouwdag een knipbeurt.

De bruidegom wordt nog weleens vergeten, maar hoe leuk is het om de ochtend van je huwelijk naar de barbier te gaan? Misschien wel samen met je getuigen, vrienden en/of de wederzijdse vaders / broers!

Bruidegom bij de barbier op Sicilië

Fotograaf voor je trouwdag

En dan is jullie trouwdag voorbij en geniet je samen nog vaak na van de mooie herinneringen en de prachtige beelden!

Een fotograaf is een artiest en je zult ook ontdekken dat elke fotograaf zijn eigen stijl heeft. Welke stijl past bij jullie? Neem echt de tijd om de fotograaf te vinden die de beelden maakt die jullie aanspreken en, niet onbelangrijk, een type is die bij jullie past. Het is mooi als er een bepaalde chemie is tussen jullie, dat vind je later terug in de beelden die zijn geschoten.

Prijzen van fotografen lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van de service die geboden wordt, bijvoorbeeld: het aantal uren en het aantal fotografen aanwezig tijdens je huwelijksdag, gebruik van drone en het aantal te leveren foto’s. Houdt rekening met een bedrag vanaf €1.500,–, exclusief trouwalbum.

Dit is een kostenpost waarvan wij volmondig adviseren; “Bespaar niet, volg je hart en kies de fotograaf die het beste bij jullie past. De beelden van jouw droomdag mogen niet mislukken!

Foto: Emanuele Greco

Jullie bruiloftsgasten

Tenzij jullie kiezen voor een ‘Elopement wedding’ en er samen stiekum tussenuit knijpen, moet je rekening houden met kosten voor je gasten. Hieronder bespreken wij een aantal kosten die automatisch volgen als je jouw mooiste momenten wil delen met je familie en vrienden.

Trouwkaarten en ander drukwerk

Hoe ga je je gasten laten weten dat jullie gaan trouwen? Als je eenmaal een thema voor je bruiloft hebt bedacht, kun je met de trouwkaart aan de slag.

Kies je voor de mail, voor een standaard kaart, of wil je iets laten ontwerpen? De kosten lopen sterk uiteen. De prijs per kaart is ook nog afhankelijk van de grootte van je bestelling. Bestel je alleen je trouwkaarten of een volledige reeks van uitnodiging tot en met de bedankkaartjes.

Een gemiddelde prijs per trouwkaart, exclusief porto, ligt tussen de €1,– en €3,– per stuk. 

Als het om drukwerk gaat, denk dan ook nog aan:

 • Welkom informatie voor je gasten
 • Menu
 • Naamkaartjes
 • Tafelkaarten
 • Tags voor de bedankjes
 • Informatie signs voor de gasten

Tafelkaart

Eten en drinken tijdens je trouwdag

Zijn jullie bourgondiërs, hou je van een chic 5 gangen diner of past ‘shared dining’ of een ‘walking dinner’ beter bij jullie? Een BBQ of een buffet? Alles is mogelijk en kan volledig naar jullie wens en budget worden ingericht.

Welke drankjes wil je schenken op je trouwdag? Hou je het bij het zogenaamde receptieplateau waarbij grofweg frisdranken, bier en wijn wordt geserveerd? Of ga je voor een wijn arrangement tijdens het diner en / of een (signature) cocktail tijdens het feest?

Uiteindelijk zijn ook hier weer de keuzes die jullie maken bepalend voor de prijs per persoon. Het is verstandig om minimaal €100,– per persoon te reserveren voor eten en drinken.

Start de planning van je trouwdag vandaag!

Heb je al zin om te beginnen of ben je een beetje overdonderd over wat er allemaal komt kijken bij het plannen van een trouwdag? Met de services van een wedding planner haal je echte professionals in huis die zorgen voor een stressvrije planning periode en een DROOMDAG die helemaal voldoet aan jullie wensen!

Blijf bij ons! Dit lijstje is pas het begin, ‘Huwelijksbudget – deel 2’ komt eraan!

Wil je nu beginnen en alvast een vrijblijvend, verkennend gesprek met ons plannen? Vul dan zo snel mogelijk ons contactformulier in!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *