Telefoonnummer

+ 31 (0)6 50460494

sicilyloveweddings@gmail.com

sicilyloveweddings@gmail.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

TROUWEN IN ITALIË

De weddingplanners van Sicily Love Weddings kennen geen grenzen en staan je graag bij als je overweegt om op ons favoriete eiland Sicilië te trouwen.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland betekent dat je te maken krijgt met een andere cultuur en met andere regels. In Italië is het voor 2 buitenlanders mogelijk om voor de wet te trouwen. Neem contact met ons op voor de specifieke regelgeving en de benodigde documenten.

Ook Italië wijst al steeds meer buitenlocaties als officiële trouwlocatie aan, maar het is nog niet overal mogelijk om officieel te trouwen. Een ceremonieel huwelijk is natuurlijk wel overal mogelijk. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd en goed voorbereid bent. De hulp van een weddingplanner is in geval van touwen in het buitenland een absolute must, of je nu kiest voor een intieme ceremonie met z’n tweetjes of voor een groots feest voor al je gasten. Laat je inspireren door Sicily Love Weddings!

Foto: Emanuele Greco

Italië, het land van Amore en Tradities

Een huwelijk in Italië blijft voor mij heel bijzonder en fascinerend, ook al heb ik al veel prachtige huwelijken in dit heerlijke land mogen bijwonen. Hoe verschillend al die huwelijken ook waren, de romantiek lijkt overal in de lucht te hangen en de Italiaanse sfeer weerspiegelt La Dolce Vita van Noord tot Zuid! Zonder uitzondering maken de gasten echt werk van hun kleding en ik zie dan ook niet vaak zoveel mooie mensen bij elkaar. Ik zal nooit mijn verbazing vergeten toen ik voor het eerst meemaakte dat de Italiaanse bruid bijna een uur te laat arriveerde voor haar eigen ceremonie. “Zij moet de bruidegom laten wachten” werd mij ingefluisterd, zeker niet te gretig overkomen.

trouwen Sicilië

Huwelijks Ceremonie in de Kerk

De Italiaan trouwt traditiegetrouw in de kerk en zo heb ik de mooiste authentieke kerkjes gezien. De emotie als de bruid door het gangpad naar het altaar wordt gebracht aan de arm van haar vader is en blijft toch wel een heel bijzonder kippenvel moment.


Als niet-katholiek kun je in Italië niet in de Kerk trouwen. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld in een privé kapelletje te trouwen. Sicily Love Weddings kan je hier verder mee helpen.

Huwelijksfeest

In Grand Hotel Timeo in Toarmina heb ik absoluut genoten van de sprookjesachtige sfeer tijdens het diner en het huwelijksfeest. Chique tafels op het buitenterras met het mooiste uitzicht van de wereld op de Middellandse zee. Heerlijke Italiaanse gerechten omlijst met een goed glas wijn van het plaatselijke wijnhuis en als afsluiting een dessert tafel die de streek eer aandoet en waar de Siciliaanse ‘cannoli’ en ‘cassata’ niet mogen ontbreken.

diner bij Belmond Grand hotel Timeo

Rustiek huwelijksfeest

Waar ik zelf het meest van heb genoten zijn de rustieke feesten in de olijfboomgaard waar op lange tafels de mooiste streekgerechten worden geserveerd. Karaffen wijn op tafel en Italiaanse muzikanten die rond de tafels lopen en je echt laten voelen dat je in Italië bent. Dan beleef je ‘La Dolce Vita’ in zijn zuiverste vorm.

Kun jij in Italië trouwen?

Ook jij hebt de mogelijkheid om in het mooiste stukje Italië te trouwen en de romantiek te ervaren. Van agriturismo tot chique hotel, alles is mogelijk.

Wat denk je van een prachtige villa exclusief voor jou en je bruiloftsgasten met een privé kok die de heerlijkste Italiaanse gerechten bereidt?

Trouwen in de olijfboomgaard of in dat karakteristieke kerkje? In het land van de liefde is alles mogelijk en is romantiek verzekerd.

Waarom een weddingplanner?

De charmante Italianen kunnen de mooiste belevenissen realiseren maar zijn niet erg sterk in hun talen. Wij, Italiaans sprekende weddingplanners van Sicily Love Weddings kunnen die taalbarriere voor je doorbreken en ervoor zorgen dat jij de trouwdag krijgt waar je van droomt! Geen misverstanden omdat je elkaar net niet helemaal hebt begrepen, maar de hele trouwdag, de bloemen, het eten en de muziek helemaal naar jullie wens!

Daarnaast heeft Sicily Love Weddings goede en betrouwbare contacten ter plaatse en kennen wij de mooiste plekjes.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw ‘giornata meravigliosa’!

styling goudkleurig
Neem contact met ons op

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *