De huwelijksreis van Ruud en Sabrine

Ruud en Sabrine op huwelijksreis door Sicily Love

Op 16 juni 2016 zijn wij getrouwd op het mooie eiland Sicilië. Het was niet onze eerste kennismaking met het eiland maar wel onze eerste kennismaking met Sicily Love. In samenwerking met 4YourDay (weddingplanners) heeft Sicily Love o.a. onze huwelijks- en feest/verblijflocatie uitgezocht. Dit werd perfect georganiseerd. Het was ook logisch voor ons om onze huwelijksreis via Sicily Love te regelen. Wij wisten al dat wij van het noorden naar het oosten wilden rondreizen.
Just married, daar moet op gedronken worden!
Ons huwelijk was in Castelbuono. Een mooi dorp in het prachtige Madonië gebergte. Vanuit Castelbuono reisden we richting Capo d’Orlando en vervolgens naar Lipari. Eén van de Eolische eilanden. Na 3 nachten door naar Giardini-Naxos/ Taormina en als laatste Acireale. In totaal duurde onze huwelijksreis 9 dagen. Capo d’Orlando is een “upcoming” kustplaats met witte stranden en uitkijk op de Eolische Eilanden. Niet heel druk maar wel een leuke winkelstraat en tal van restaurantjes. Sicily Love had een prachtig appartement geregeld. Bij aankomst keken we een beetje raar op, want het hele gebouw zat dicht met rolluiken. Maar de ingang zat aan de andere kant van het gebouw. Het appartement was ontzettend luxe met airco. Bij aankomst stond er een mooie bos bloemen klaar en twee grote manden vol met fruit. Dat is heel fijn aankomen. De bedden waren heerlijk zacht en door de rolluiken bleef het lekker lang donker waardoor we heerlijk konden uitslapen. Ontbijt kregen we op de 5e verdieping, op het dakterras met uitzicht over de gehele kust. Het ontbijt was ontzettend uitgebreid in vergelijking met het gemiddelde Italiaans ontbijt. Heerlijk met verse broodjes en jus d’orange. Deze luxe moesten wij weer na 2 nachten verlaten.
De schitterende blauwe zee in Capo d’Orlando.
Een toepasselijk welkom voor een kersvers bruidspaar!
Onze volgende bestemming was Lipari. Het grootste eiland van de Eolische eilanden. Vanuit Lipari kun je eilandhoppen naar bijvoorbeeld Vulcano, waar je heerlijk kunt badderen in vulkanische baden. Een ander eiland is bijvoorbeeld Stromboli met een nog actieve vulkaan en in de avond schijn je dat goed te kunnen zien. Wij hebben helaas niet aan eilandhoppen gedaan. Wel hebben Lipari zelf verkend. We verbleven op een agriturismo, ongeveer 15 minuten van de haven. Al de luxe is heerlijk maar we zijn zelf gek van agriturismo’s dus een dergelijk verblijf mocht niet ontbreken in onze reis. We hadden de auto meegenomen en reden vanaf de veerboot met behulp van Google Maps naar de locatie. Het was goed te doen, totdat we bij het laatste stukje kwamen. Helaas eindigde de verharde weg dus we moesten een stukje “off-road” rijden met onze kleine Citroën C1. Vijf hele spannende minuten. Bij het verblijf aangekomen, zien we een “hippie” achtige agriturismo, gerund door een wat ouder stel. Met wat gebrekkig Engels komen we bij onze kamer. De kamer is kleurrijk en schoon. Een mooi hemelbed in het midden van de kamer, maar helaas geen airco. Buiten een prima zwembad, niet al te groot, maar vanuit het terras kijk je zo op de zee met ‘s avonds een prachtige zonsondergang. Het ontbijt is klein en simpel, maar prima in orde. Lipari zelf is levendig met leuke straatjes en restaurantjes. Eén van de topattracties is toch wel de San Bartolomeo Kathedraal. Zeker de moeite waard om de klim te doen en je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Verder kun je op het eiland rondrijden en genieten van de prachtige uitzichten.
Lipari, het grootste eiland onder de Eolische eilanden.
Na drie nachten verlaten we dit eiland en reizen door naar Giardini-Naxos. Een kustplaats aan de voet van de Etna en op een steenworp afstand van het bekende toeristenstadje Taormina. Ook in Giardini-Naxos verbleven we op een agriturismo omringt door o.a. olijf- en citroenbomen. De accommodatie is groot, maar hier helaas ook geen airco. Wel kan de accommodatie goed worden afgesloten door metalen deuren waardoor het binnen koel blijft. Ook hier krijg je een typisch Siciliaans ontbijt, klein maar genoeg. Om even alle hectiek te ontlopen is dit een perfecte locatie maar als je wil ben je binnen vijf minuten met de auto bij de boulevard met tal van restaurants en witte stranden. Vanuit het strand kijk je uit op Taormina. Taormina is de grootste trekpleister van Sicilië. Het ligt boven op een berg/rots met middeleeuwse (winkel)straten en een Grieks Theater. Laatste is zeker een aanrader om te bezoeken. Je kijkt uit op de Etna en verder. Een uitzicht waar je U tegen zegt.
Giardini-Naxos en Taormina, twee pareltjes van Sicilië.
Onze laatste en zeker niet de minste accommodatie was in Acireale. Een bed & breakfast gerund door een echtpaar. De echtgenote is Nederlandse. De accommodatie is dit keer weer ontzettend luxe en je kijkt uit op de Etna. Je komt je kamer uit en kijkt uit op het zwembad en de bar, waar het eten wordt geserveerd. De eerste avond hebben we een romantisch 3 gangen diner gehad, home made door de man des huizes. De kamer is voorzien van een enorm bed, airco en internet. De badkamer is net zo luxe. Het ontbijt is fantastisch. Verse broodjes, vers geperste sap en fruit en dolce om het af te sluiten. Er lopen twee grote honden rond maar die doen geen vlieg kwaad en omdat je de enige gast bent is het wel gezellig. Acireale zou een leuk stadje moeten zijn maar wij zijn ‘s avonds op pad geweest en toen was er helaas niets te beleven. Maar overdag schijnt het heel leuk te zijn. Wel zijn we overdag naar het vissersdorpje Aci Trezza geweest waar je heerlijk vis kunt eten aan de gezellige boulevard. Geen witte stranden maar wel paviljoens waar je prima kunt zonnen en van de zee kunt genieten.
Casa Oliva is bijna privé en Siciliaans ten top!
Onze huwelijksreis hebben we afgesloten met een bezoek aan de Outlet Village ergens op de A19 (snelweg van Catania naar Palermo). De outlet is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker op een wat mindere dag en als je in de buurt bent van Catania. Echter, als het heel warm is kun je beter het strand opzoeken. Al met al hebben we een heerlijke, onbezorgde, huwelijksreis gehad. Met wat luxe en de charme van een agriturismo is alles perfect geweest. Sicily Love heeft mooie locaties in haar adressenboekje maar mocht je zelf een accommodatie gezien hebben, kun je dit via hen regelen. Dat hebben wij namelijk gedaan met de twee agriturismo’s. Tijdens de reis hadden we nog wat vragen en ze waren goed bereikbaar om deze vragen te beantwoorden. Wanneer we terug gaan, wat we zeker gaan doen, zullen we zeker Sicily Love weer inschakelen. Een ander voordeel is dat zij Italiaans én Nederlands spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *