Telefoonnummer

+ 31 (0)6 50460494

sicilyloveweddings@gmail.com

sicilyloveweddings@gmail.com

Openingstijden

Mon - Fri: 7AM - 7PM

TROUWEN OP SICILIË ALS IN DE FILM GODFATHER

Foto: Salvatore Cimino

De wedding planners van Sicily Love Weddings hoeven er niet lang over na te denken. Na dit jaar een aantal keren de beroemde plekken bezocht te hebben, kiezen wij zonder twijfel voor het thema: The Godfather; een klassieker, één van de beste films aller tijden.

THE GODFATHER TOUR

We deden alvast ‘The Godfather tour’ en ontdekten het échte Sicilië. Een stapje terug in de tijd.

Taormina en omgeving

In Taormina, Savoca, Forza D’Agro en omgeving, waar veel beroemde scènes uit de film zijn opgenomen, hadden we een adembenemend uitzicht over de zee en op de Etna. Natuurlijk liepen we langs het beroemde kerkje maar begrepen we direct waarom nou juist deze dorpen zijn gekozen door Francis Ford Coppola. Het traditionele, authentieke Sicilië is hier vanaf het eerste moment voelbaar!

De oude villa waar Michael Corleone en zijn Appollonia zich schuilhielden, is inmiddels al jaren in privébezit. Wel zijn hier mogelijkheden om je trouwdag te organiseren. En laat Sicily Love Weddings nou net deze topcontacten hebben!

Vitelli bar in Savoca

In Savoca bestelden we een citroen Granita in de beroemde ‘Bar Vitelli’ en moesten we ‘ofcourse’ allebei even plaatsnemen in de stoel waar Al Pacino als Michael Corleone ook heeft gezeten. In de desbetreffende scene vraagt hij de hand van de prachtige Appollonia, de dochter van de bareigenaar. Uiteraard mocht een bezoekje aan de oude Santa Lucia-kerk niet ontbreken, waar het legendarische filmkoppel uiteindelijk trouwt.

Foto: Salvatore Cimino

Lunchen deden we in een van de kleine trattoria’s en vroegen om Clemenza’s pasta. Het verhaal gaat dat Francis Ford Coppola, de regisseur, het recept voor de saus liet opnemen in het script, zodat, als de film zou “floppen”, men in ieder geval een fantastische spaghetti saus zou kunnen maken.

Helemaal in stijl

Bij deze bruiloft past een stijlvolle auto voor het vervoer van bruid en bruidegom.

De bruidstaart en het Siciliaanse buffet zien er oogstrelend uit en zijn een feest voor onze smaakpapillen.

We laten ons verleiden door de klanken van de accordeon en de mandoline en dansen de Tarantella…..!

Foto: Emanuele Greco
Foto: Emanuele Greco

Een van de beroemdste uitspraken van Don Vito Corleone is: I’ll make you an offer you can’t refuse”.

Sicily Love Weddings doet graag dezelfde uitspraak, maar wees gerust,  het grote verschil is, dat wij wél met jullie in gesprek gaan om samen een onvergetelijke trouwdag te creëren.

styling goudkleurig
Neem contact met ons op

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *