De Bruidstaart

Op Sicilië is één van de belangrijkste aspecten van jullie trouwdag ‘het eten’! Naast een heerlijk diner op jullie huwelijksdag is de taart een heel belangrijk element. Wat vinden jullie allebei lekker? Hoe moet de taart eruit zien?

Op Sicilië werken banketbakkers veel met crème, chocola, vers fruit en ricotta; een typisch Siciliaanse verse kaas! We horen je denken, kaas in mijn taart?! Ricotta is een milde kaas die eigenlijk bestaat uit de wei die overblijft bij het kaasproces. Ricotta is letterlijk vertaald ‘nogmaals gekookt’. Verse ricotta is zacht en mild van smaak en smeerbaar. Door hier suiker en chocolade aan toe te voegen, krijg je de creme die wordt gebruikt in taarten en in de beroemde Siciliaanse cannoli. Ben je al nieuwsgierig?

Je kunt kiezen voor een echte cannoli-taart, die leuke pijpjes gevuld met ricottacreme of chocola die vaak te zien zijn in maffiafilms! Typisch Siciliaans en heeeeel erg lekker………!

Of hou je meer van klassiek en traditioneel? Dan kan een taart in de stijl van de bloemen van je trouwdag iets voor jullie zijn. Leuk als je voor een thema kiest en deze maakt zeker indruk!

taartbloemen

Kies je voor een kleine bruiloft maar wil je wel een échte Siciliaanse taart? Ga dan bijvoorbeeld voor een traditionele Cassata. Deze heerlijke taart wordt bereid met ricottacreme en marsepein, ook wel ‘pasta di mandorla’ genoemd. Overigens zijn amandelen en ricotta niet weg te denken bij de Siciliaanse banketbakkers. Wil je geen taart maar wel een traditioneel dessert? Ga dan voor de Siciliaanse mini-varianten! De weddingplanners van Sicily Love Weddings werken samen met een aantal banketbakkers op het eiland die niet alleen de lekkerste maar ook de mooiste bruidstaarten maken.

Stel je eens voor dat jullie genieten van een goddelijk diner onder de olijfbomen, de glazen gevuld met Siciliaanse wijn en de avond vol romantiek. Dan breekt het moment van het dessert aan en presenteert de maitre jullie Siciliaans gestylde bruidstaart!

Gia Canali Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *